MALZEMELER:
500 gr kuşbaşı doğranmı et,
3 adet patates,
1 tane kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
4 diş sarımsak,
karab,ber,tuz,pulbiber.
HAZIRLANIŞI:
Etimizi düdüklüde pişiriyoruz.Et pişince tenceremize alıp biraz sıvı yağ,yemeklik doğradığımız soğanları,baharatları,sarımsakları ekliyoruz.Tuz atıp malzemelerimizi kavuruyoruz.Daha sonra salçamızı da ekleyip bir süre daha kavuruyoruz.Çok az sıcak su ekleyip tencemizin kapağını kapatıp altını iyice kısıyoruz.Bu arada patatesleri doğrayıp kızartıyoruz.Yemeğimizin üzerine kleyip şöyle bir karıştırıyoruz.7-8 dk.kadar kısık ateşte pişirip altını kapatıyoruz.
AFİYET OLSUUUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder