DAĞÇİLEKLİ ŞARLOT PASTA




 HERKESE İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM:))))))))))))))

SİZE ÇOK LEZZETLİ BİR TARİFİM VAR....

BABAMIN ÇİFTLİĞİNDEN GELEN TAMAMEN DOĞAL DAĞ ÇİLEKLERİ VARDI.....
EN İYİSİ PASTA YAPMAK DEDİK....

_____________DAĞ ÇİLEĞİ VE FAYDALARI______
Halk arasında yaban çileği olarak bilinen Dağ çileği, doğada kendiliğinden yetişen bir meyve. Normal çilekten farkı ise,daha küçük boyda olması. Dağ çileği, tam bir vitamin deposu, yaşlanmaya karşı son derece etkili olduğundan doğal anti ageng, bir meyve. Üstelik bazı hastlaıklara sebep olan virüsler üzerinde öldürücü etkiye sahip. hem vitamin deposudur, hem de bazı hastalıklara yol açan virüsler üzerinde (çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için) öldürücü etkisi vardır. Uzmanlar da, yaban çileğinin bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek bir meyve olduğunu belirtiyor. Halk arasında dağ çileği olarak da bilinen yaban çileği, C vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda ishale yol açan bazı mikroorganizmaları durdurma özelliğine de sahiptir. Vücuttaki serbest radikallerin, dışarı atılmasına da yardımcı olur. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Damar tıkanmalarını önler. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.


GELELİM TARİFİMİZE.......

PANDİSPANYASI:::::::::::::::
1 K.FİN YOĞURT
3 YUMURTA
3K.FİN UN
2K.FİN ŞEKER
1YK SIVIYAĞ
2 YK.SU
1KABARTMA TOZU.
TÜM MALZ.ÇIRPILIR YAĞLANAN VE UNLANAN KALIBA DÖKÜLÜR.180 DERECEDE PİŞİRİLİR.


PASTA KREMASI::::::::::
 500 LT SÜT
  YARIMBARDAK UN
  YARIM BARDAK ŞEKER
  1 KASE TYAĞ


DAĞÇİLEĞİ SOSU:::::::::::

  1 BÜYÜK BARDAK DAĞ ÇİLEĞİ
  2 BARDAK SU
  1.5YK NİŞASTA
  1 BARDAK ŞEKER
::::::::::::ŞEKERİ ,SUYU VE NİŞASTAYI TENCEREMİZE ALALIM.
DEVAMLI ÇIRPARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.
HAFİF TOPLANMAYA BAŞLAYINCA İÇİNE DAĞ ÇİLEKLERİMİZİ EKLEYELİM ONLARLA BERABER HOMOJEN BİR KARIŞIM ELDE EDİNCE ALTINI KAPATALIM.

KELEPÇELİ KALIBIMIZIN EN ALTINA 1. KAT KEKİMİZİ KOYALIM.
KENARLARINA KEDİDİLLERİNİ DİZELİM::::::::::::::KEDİ DİLLERİNİ ILIK SÜTLE ISLATALIM.BEN BİR ÇUKUR TABAĞA SÜTÜ KOYDUM,KEDİDİLLERİNİ SÜTE ARKALI ÖNLÜ BATIRIP ONDAN SONRA DİZDİM.
KREMALMIZI EKLEYELİM.
BİR KAT KEK 1 KAT KREMA PASTAYI TAMAMLAYALIM.
SOĞUYAN SOSUMUZUDA EN ÜSTE KOYALIM.....

ENFES PASTAMIZ HAZIR....
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNN.............








ARKADAŞLAR BU SENE İLK KEZ KESİLEN ETLERİ BUZDOLABINA KOYDUK.
BÜTÜN BAYRAM KAYINVALİDEMLERDE KALICAKTIK.EN İYİSİ ETLERİ DOLABA KOYALIM DÖNÜNCE TAKSİM EDERİZ DEDİK:(((((((((((((((

AMAN ALLAHIM DÜN AKŞAM DÖNDÜK SİZE ANLATAMAM ÇEKTİĞİM EZİYETİ............

SAKIN BUZDOLABINA ET KOYMAYIN.....
HERYER KAN OLDU:(((((((((((((

KOKUSU BERBAT....DOLABI DÜNDEN BERİ TEMİZLİYORUM:(((((((

AYRICA KEMİKLİ ETLERİ AŞAĞI ,ÜSTÜNEDE LÖP ETLERİ KOYMUŞTUK.O KEMİKLİ ETLER TORBADA PİŞMİŞ,YANMIŞ...MALESEF HEPSİNİ ATTIK...TABİİ MAHALLENİN KÖPECİKLERİ BAYRAM ETTİ...O AYRI MEVZU.....

ALLAHTAN ETLER SAĞLAMDI...DAĞITMALARIMIZI BİTİRDİK....KASABA KALANLARI VERDİK..UMARIM BİR DAHA BÖYLE ZORLUK YAŞAMAM...BUDA BANA DERS OLSUN:(((((((((((((

HEPİNİZİ ÇOK ÖPERİM..........ALLAHA EMANET...SEVGİLER...........
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler