Malzemeler
- 1/2 kg köftelik kıyma
- 1 kavanoz hazır garnitür
- 4 dilim ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 1 adet irice soğan
- karabiber,kimyon,tuz,maydanoz
Yapılışı
- Soğanı rendeleyip,kıyma,yumurta ve ekmek içi ile iyice yoğurun.Baharatları ve çok ince kıyılmış maydanoz ilavesi ile tekrar iyice,özdeşleşene kadar yoğurup,biraz dinlendirin.
- Garnitürlerinizi bir süzgece boşaltıp,suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
- Yoğurduğunuz köfte harcınızı,setin üzerine serdiğiniz folyonun üzerinde,1-2 cm kalınlığında düz bir hale getirin elinizle.Garnitürünüzü ve halka halka doğradığınız haşlanmış yumurtanızı eşit aralıklarla garnitürün üzerine yerleştirin.Folyonun bir ucundan tutarak, köfte harcınızı,içine yerleştirdiğiniz garnitürleri sarıp sarmalayacak şekilde,rulo halinde yuvarlayın.
- Fırına dayanıklı uzun bir kabın içine rulo şeklinde ki köftenizi yerleştirin.(kabın içine yerleştirirken folyoyu alın.)
- Rulo şeklindeki köftenizin üzerine biraz sıvıyağ ve bir yumurtanın beyazını biraz karıştırıp,fırça yardımı ile iyice sürün.
- Fırında 160 derece sıcaklıkta,arada bıraktığı yağı kaşıkla alıp köftenizin üzerine dökerek (köftenin çatlamaması için) kızarana kadar pişirin.
- Keskin bir bıçakla düzgün şekilde halka halka keserek servis edin.Afiyet olsun.
Bu arada ben hazır garnitür çok sıkışmassam kullanmam aslında.Patates,havuç ve bezelyeyi kendim haşlarım.Fakat bu kez,onu yapacak zamanım olmadığından, hazır garnitür kullandım.Siz yine de kendi hazırladığınız garnitürü tercih edin.
Servisi,sunumu hoş bir köfte oluyor.Belki yarın sevdiklerinize yapmak istersiniz.
Keyifli ve mutlu pazarlar dilerim.Sevgiyle kalın..............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder