Malzemeler
- 3 su bardağı irmik (aslında iri olanı kullanılmalı ama ben baktığım hiçbir markette bulamadım.O nedenle orta boy irmik kullandım)
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı ılık su
- kabuksuz tuzsuz badem
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- birkaç damla limon
Yapılışı
İrmiği ,yoğurt ve şekeri ılık su ile iyice karıştırıp vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.İçini ve kenarlarını yağladığınız borcama (ben dikdörtgen bir borcam kullandım)karışımı döküp düzleyin.Üzerine bademleri yerleştirin (ben badem almayı unuttuğum için ceviz koydum)
180 derecede nar gibi kızartın.Tatlıyı fırında pişirirken bir yandan da şerbetini kaynatın.Şerbet koyu bir kıvam alınca içine birkaç damla limonu damlatıp,fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine sıcak olarak şerbeti dökün.Zaten şerbeti anında emiyor.Soğuduktan sonra şerit şeklinde kesip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder