Damla Çikolatalı ve Çilekli Parfe :))

Günaydınlar.. Mutlu günler canlarımmm.... Bugün benim için özel ve güzel bir gün... İlk blog arkadaşım, canım kardeşim dostum, biriciğim, tatlişkom, aslişkom bana geçen yıl 14 nisan günü ilk yorumunu yazmıştı.. O zaman blogspotta yayınım yoktu yalnızca blogcudan ve son derece acemi olarak yazıyordum:))) Benim Renkli Aperatifler Tarifime yazmış yorumunu canım benim.. Bende heyecanla ona gittim.. Böylece başlamış olduk o gün bugün bana yaptığı yardımlar, her konuda eksik etmediği desteği ve gülenyüzü ile Aslım kalbimde Birtane.. Bir günlük değil her günlük bir arkadaş kalbimde.. Uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum bu arkadaşlığımızın.. İşte karşınızda becerikli, marifetli, süper kişilikli benim bitanem Aslişkom:))

Aslımm seni Çooookkk seviyorum canım benimm:))
Bende bu benim için özel olan gün için Aslımın tariflerinden bir tanesi olan Parça Çikolatalı Parfe den esinlenerek kendimce bir parfe yaptım.. Aslım ellerine sağlık tekrar bitanemm:)) Aslı Made in Aslişko demişti bende Made İn Aslişko Deniz Version diyorum:))

Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çay  bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 pk. vanilin
Parfesi İçin:
1 pk. sade şanti
20 adet muzlu bebe bisküvisi
Çilek parçacıkları
Damla Çikolata

Yapılışı:
Muhallebi malzemelerinden vanilin ve tereyağı haricindekiler karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilini eklenip bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınıp ılınır.
Diğer tarafta şanti çırpılır içine beb bisküvileri kırılarak eklenir, mini doğranmış çilekler ile damla çikolatalar da eklenip karıştırılır son olarak ılınan muhallebi de karışıma eklenerek bir güzel harmanlanır ve çukur bir kaseye doldurulur. En az 5 saat dondurucuda dinlendikten sonra kabından ters çevrlip servis tabağına çıkarılan parfe çikolata ve çilekle süslenerek 1 saat normal buzdolabında dinlendirilip servis edilir..

Kalpkurabiyeden Not:
Buzluktan indikten sonra 1 saat de buzdolabının normal rafında dinlendiriyorum ki hani kıtır kıtır buzlu olmuyor. İlerleyen günlerde dondurma denemelerim de olacak hadi bakalım hayırlısı:))

Afiyet bal şeker olsunn:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler