Dil Söğüş- Sevenlerine...


Merhaba :)
Yemediğim birşeyi paylaşmak tuhafıma gitse de zevklerime hitap eden değil, herkese hitap eden bir bloğum var ne yapayım :)
Sakatat konusunda çok ciddiyim, evet tatmayacağım, tatmak istemeyeceğim lezzetler bunlar, aksi gibi eşimde sakatat delisi hergün olsa kelle paçayı yer, kahvaltıda dil söğüşe hayır demez falan falan..
Bir gün kasaptan geldiğinde paketleri açarken öyle bir "ayyyyyy" diye bağırdım ki bir yerimi kesti,im sanmış ama pakette iki tane kocaman dil görünce başka ne yapabilirdim ki? Koca koca dilleri haşladım soydum falan sonra birde kahvaltıya çıkardım, başıma bundan fenası gelmez dedim :)
Şimdi sırada sizlerle paylaşmak var..

Malzemeler:
1 adet dana dili
Tuz, karabiber
Su
Serviste, domates ve yeşillikler

Yapılışı:
Dil güzelce yıkanıp 1 saat kadar suda bekletilip kanı süzülür.
Tencereye sıcak su doldurulup dil eklenir. Tuz verilmeden pişmeye bırakılır.
1 saat sonra tuz ve karabiberi eklenip yarım saat daha pişirilir. Piştikten sonra sudan çıkarılan dil ılınınca dış kabuğu soyulur. Soyulmuyorsa tekrar tencereye alınıp biraz daha kaynatılır.
Soyulan dil salam gibi dilimlenerek domates ve yeşillikler ile servis edilir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler