MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2.5 su bardağı Sinangil limon aromalı kek unu,
üzeri için ceviz
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2.5 su bardağı Sinangil limon aromalı kek unu,
üzeri için ceviz
ARA KATI İÇİN:
Hazır dolgu kreması(siz isterseniz kremayı kendiniz yapabilirsiniz.)
ÜZERİ İÇİN:
Hazır çikolata sosu.
YAPILIŞI:
Önce yumurtaları kırıp şekerle köpürene kadar çırpıyoruz
Üzerine sıvıyağ,sütü ilave ediyoruz.
Kek kalıbını(ben kelepçeliyi kullandım) margarinle iyice yağlıyoruz.
Tahta kaşıkla karıştırıp unumuzun yarısını yavaş döküyoruz.
Kremayı ilk katın üzerine ekliyoruz.
Kalan kek harcını da kremanın üzerine döküyoruz.
Üzerine cevizleri yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-40 dk kadar pişiriyoruz.
Bu arada çikolata sosunu hazırlıyoruz.
Oda ısısında soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp üzerine çikolata sosunu döküp serpip servise hazır hale getiriyoruz.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder