MALZEMELER:
3 yumurta,
3 fincan Sinangil un,
3 fincan şeker,
vanilya
kabartma tozu.
3 fincan Sinangil un,
3 fincan şeker,
vanilya
kabartma tozu.
KREMA İÇİN:
3 bardak soğuk süt,
3 tepeleme yemek kaşığı Sinangil un,
3 tepeleme yemek kaşığı şeker,
1 pk vanilya.
HAZIRLANIŞI:
3 yumurtayı 3 fincan şekerle 3 dk kadar çırpıyoruz.Daha sonra unu ve kabatma tozunu ekliyoruz.Dikdörtgen bir borcama yağlı kağıt kesip harcımızı döküyoruz.Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz.Kek malzememeiz fırında pişerken diğer yandan bir tencerede kremamızı hazırlıyoruz.Bunun için unu,sütü,şekeri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Pişince vanilyayı ekleyip blendırda 5 dk kadar çırpıyoruz.
Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Keki ters çevirip borcamdan çıkarıyoruz.Ortadan ikiye kesiyoruz.Keki şekerli sütle biraz ıslatıyoruz.Kremamızın tamamını keke yayoruz.Diğer katı da üzerine koyuyoruz.Dolapta 2-3 saat beklettikten sonra dilimliyoruz.Üzerine bolca hindistan cevizi serpip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder