Edirne Usulü Yaprak Ciğer

Merhaba,herkese sağlıklı ve keyifli akşamlar.
Ben demiştim,kışın ayak seslerini duyuyorum diye.Akşamdan itibaren sizde duymuşsunuzdur sanırım.Şakır şakır yağan yağmur,ağaçları ,bitkileri yıkadığı gibi biraz da içimizi yıkadı doğrusu.
Yemeğimize gelince,bizim evde sakatat hemen hemen hiç yenmez.Babanga çok sevmez,biz de onu çok sevdiğimizden olsa gerek çok fazla sakatat düşkünü değiliz.Gerçi babanga bamya da yemez ama ben çok sevdiğim için kendime yapar yerim.Bundan çıkan sonuç,sakatatı ben de çok fazla aramam ama bir kaç gündür şu tabak yatıyorum aklımda,kalkıyorum aklımda.En sonunda bu akşam,emelime ulaştım yaptım ve afiyetle yedim.Sıcağı sıcağına sizlerle paylaşayım dedim.
Edirne usulü yaprak ciğer,sumakla ovulmuş soğan ve maydanoz salatası,Philips AirFryer'da hiç yağsız kızarmış patates ve kurutulmuş acı biber bu akşam ki menümüzdü.

Malzemeler


  • 1 kg dana ciğeri (Zarı ve siniri temizlenmiş,yaprak şeklinde doğranmış)

  • Un

  • Tuz,kabartma tozu

  • Maydanoz

  • Soğan

  • Sumak

Yapılışı



  1. Öncelikle ciğeri bildiğiniz,emin olduğunuz bir yerden alın.Zarını,sinirini temizletin ve yaprak şeklinde ince ince doğratın.

  2. Yıkadığınız ciğeri,bir kevgire koyup suyunu iyice süzdürün

  3. Geniş bir tepsiye biraz un koyup,bir miktar tuz ekleyin.Bir paket kabartma tozunu ilave edip,hepsini iyice bir harmanlayın.

  4. Ciğerlerinizi bu unlu karışıma tek tek bulayıp,fazla unu silkeleyin ve kızgın bol yağda kızartın.Kızaran ciğerlerinizi kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alın.

  5. Diğer tarafta soğanları piyazlık ince ince doğrayıp,üzerine bolca döktüğünüz sumakla ovup,biraz yumuşamasını sağlayın.

  6. Ayıklayıp yıkadığınız bol maydanoz ve kurutulmuş acı sivri biber ile beraber servis edin.

Afiyet olsun.

Bu arada Philips AirFryer evimize geldiğinden beri,hiç durmadan çalışıyor.Memnunmusun derseniz,gerçekten çok memnun kaldım.Tek şikayetim bizim gibi çokça yiyen,aileler için haznesi biraz daha büyük olsaydı demenin dışında.Yağsız patates ya da bir yemek kaşığı kadar bir yağla kızartıp kızartıp,kilolarca patates yemiş durumdayız.Ama içim çok rahat,çünkü yağsız kızarmış patates.Artık yağ sıçradı,çok yağlı oldu vs derdim bitti gitti.Ama sanmayın ki,tek marifeti patates kızartmak,onunla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.

Canınız bir şeyi çok çektiğinde hemen yapıp yeme gücü ve bolluğu veren Allahımıza şükürler olsun.Allah kimseyi alıştığından geri koymasın........
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler