Merhabalar:)
Deniz' im efendim ben:) severim deniz balıklarınııı :))
Alabalık güzeldir ama nehir ile deniz arasındaki o ince çizgide yaşayan o güzelim denizalaları ayrı bir güzeldir:) Dedim ya Deniz'im ben :) Denizden babam çıksa misaliyim :)) Birazda karadenizlilikten sanırım :) Tutkunum balığa, denize, dalgaya :) Her ne kadar doktor vetosuyla deniz ve havuz bana yasak olsa da denizi seviyorumm:) Bizimkilerin "iki denizin arasında dilek tutalım heheheheh" şeklindeki bayat espirileri bile hoşuma gidiyor:)
Babamdan geliyor bu deniz sevgisi bana:) Adım niye Deniz :) Bu yüzden :))
Efendim benim deniz aşkım depreşmişken, eşsiz bir lezzet paylaşayım sizlerle:) malum havalar ısınıyor balık mevsimi kapanıyor:) Seneye kalmasın bu cânıııım tarif:)
Beğenmeniz dileği ile :)
Malzemeler:
1 kg. deniz alası fileto
Marine için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
3-5 dal taze kekik
2-3 dal maydonoz
2 dal taze kişniş
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Garnitür olarak:
2 adet taze patates
5-6 adet çarliston biber
5-6 adet domates
2 adet kuru soğan
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle marine malzemeleri derin bir cam kap içerisinde karıştırılarak özleştirilir..
Yıkanan balıkalrın her yerine güzelce sürülüp, bir kap içerisine alınan balıklar buzdolabında 2 saat kadar marineye yatırılır..
Garni tür olarak belirlenmiş tüm sebzeler doğranıp hazırda bekletilir.. Kalan marine harcından sebzelere de sürülür.. Eğer harcınız artmaz ise zevkinize göre baharatlayabilirsiniz de..
2 saatin sonunda marine edilmiş balıklar fırın tepsisine dizilip aralarına garnitür sebzeleri de dizilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızrana kadar pişirilir..
Sıcak sıcak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder