Edirnenin Karaağaç Köftesi
Malzemeler
Yarım kilo az yağlı koyun kıyması—1 soğan—1 demet maydanoz—4 dilim bayat ekmek içi—yarım çay kaşığı karabiber—2 çorba kaşığı yoğurt—tuz—kızartmak için sıvı yağ.
Yapılışı
Soğanı soyup rendeliyelim,maydanozu yıkayıp ince ince kıyalım,Derin bir kaba kıymamızı koyalım üzerine,maydanoz,soğan,tuz,ufalanmış ekmek içi,karabiber,yoğurt,ilave ederek hepsini iyice harmanlayıp yoğuralım.sonra küçükküçükyuvarlak yuvarlak köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartalım.yanına patates kızartması veya pirinç pilavı ile servis yapabiliriz.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder