Elmalı kurabiye en birinci favori kurabiyem.Çocukluğumdan beri en sevdiğim kurabiye sıralamasındaki yerini kimseciklere kaptırmamıştır.O kadar seviyorum da ya niye tarifi yok derseniz kendimi hemen bu ayıptan kurtarayım derim...
- 1 pk oda sıcaklığında margarin
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu/vanilya
- alabildiği kadar un
- 4 orta boy rendelenmiş elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 talı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi.
YAPILIŞI:
- Elmaları soyup rendeliyoruz.Ocağa koyuyoruz.Şekerini ekleyip pişiriyoruz.Ocaktan alınca cevizini ve tarçınını da ekleyip karıştırıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzu malzemelerimizi karıştırarak yapıyoruz.Ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
- daha sonra 1 saate yakın dinlendiriyoruz.
- Tekrar yoğurup ikiye bölüyoruz.
- Merdaneyle açıyoruz yarım santimetre kalınlığında.
- Önce ortadan ikiye sonra yanlamasına ve çaprazlamasına kesiyoruz.
- Harcımızı kaşık yardımıyla koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye diziyoruz.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif renk değiştirene kadar pişiriyoruz.
- Sıcakken üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
- Ilıyınca servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder