YOĞURTLU KABAKLI HAVUÇLU BÖREK

Bir gün okuldan gelirken aklıma düştü ve yapsam nasıl olur dediğim ve yaptıktan sonra da iyi ki de yapmışım dediğim bir börek oldu.Afiyetle yendi,övgüler alındı.Size de tavsiye ederim.Bu börek arkadaş toplantıları için şiddetle tavsiye edilir.


MALZEMELER:
  • 4 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 4 adet yufka
  • yarım kg yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • sıvıyağ,pul biber
  • maydanoz.
  • 1adet yumurta.



HAZIRLANIŞI:
  • Kabaklarımızı yıkayıp rendeliyoruz.
  • Havuçlarımızı da rendeledikten sonra tavada kavuruyoruz.
  • Tuzunu,karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Bir kapta yufkanın sosunu hazırlıyoruz.
  • Bunun için bir kaba yumurta,bir çay bardağı sıvı yağ,1kase yoğurt ve yarım çay bardağı sütü ekleyip karıştırıyoruz.
  • Birinci yufkayı tezgaha açıyoruz.Sosumuzda döküp yayıyoruz ve dörde bölüyoruz.
  • Kabaklı ve havuçlu harcımızdan yeteri kadar kaşıkla alıp yufkanın geniş tarafına koyup rulo yapıyoruz ve içe doğru kıvırıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
  • Tüm yufkalar için aynı işlemleri yapıyoruz.
  • Yufkaların üzerine kalan sostan döküyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.
  • Servis tabağına aldığımız böreğin üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
  • Bir tavada pulbiber yakıyoruz.Onu da üzeine gezdiriyoruz.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak sıcak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler