MALZEMELER;
1,5 su bardağı sıcak su,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 paket instant maya,
tuz,
alabildiği kadar un.
İÇ HARCI;
Beyaz peynir,
1 yumurta,
bir tutam maydanoz.
YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza unumuzu alıyoruz tabii göz kararı.Fazla da koymayalım ki sonra pişman olmayalım.Gerektikçe ekleyelim.Yağı,mayayı,sıcak suyu(aman kaynar olmasın sakın!!),şekeri,tuzu ekleyip yumuşakça bir hamur yoğuralım.Suyumuz sıcak olasun dedik ama ılıktan biraz daha sıcak ayarda.
Yoğurduğumuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp 2 saat kadar bekletelim.Benim vaktim yoktu en fazla yarım saat bekletebildim.Daha sonra peyniri,yumurta ile iyice harmanlayalım.Kıyılmış maydanozu da ekleyelim ve bu harcı elimizle tuvarladığımız hamurumuza koyup kapatalım.Tüm poğaçaları yaptıktan sonra tepsiye dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürelim.Yumurta sarısına çok az sıvı yağ eklersek poğaçalar daha parlak görünür.
Yumurta sarısın da sürdükten sonra susam veya çörek otu ile haşhaş serpelim ve hafifçe fırça ile bastıralım.Biraz da tepsi de mayalandırdıktan sonra 190 derecede pişirelim.
AFİYETLE YİYELİM...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder