MALZEMELER.
Haşlanmış nohut
Arpacık soğanı(ben de olmadığı için iri piyazlık doğradım.)
250 gr dana eti
5 diş sarımsak
Yeşil biber
Domates salçası
tuz,karabiber,kekik
Zeytin yağı.
HAZIRLANIŞI:
- Etlerimizi düdüklüde haşlıyoruz.Benim önceden haşlanmış nohutum vardı siz de hazır alabilir veya etten sonra haşlayabilirsiniz.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz.
- Soğanları arpacık soğan kullanmamız daha iyi olur ama ben de de yoktu yüzden boylamasına iri doğradım.Soğanı biberi zeytinyağında kavuruyoruz.
- Salçamızı ekliyoruz.Sarımsakları kesmeden atıyoruz.
- Haşlanmış nohutu ve eti ekliyoruz.
- Etin suyunu ekliyoruz.
- Tuzunu ve baharatları de ekleyip 1O dk kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Yemeğin suyunu göz kararı ekliyoruz ama çok fazla sulu olmaması gerekiyor.
- Yanına ben yeşil mercimekli pirinç pilavı yaptım tavsiye ederim.
Veeeee sonuç...AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder