Etli Taze Bamya Tarifi


Malzemeler:
Yarım Kg Bamya
2 Adet Biber
2 Adet Domates
2 Adet Kuru Soğan
250 Gr Kuşbaşı
1 Adet Limon
2 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Kararında Tuz  



Hazırlanışı: Bir tencereye yağ, doğranmış soğan ve et konur. Ateşte karıştırarak kavrulur. Rendelenmiş domates ilavesi ile birkaç kez karıştırılır. 2 bardak su konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bamya avuç içinde ovalayarak yıkanır, baş kısımları koni şeklinde soyulur. Birkaç parçaya kesilmiş sivri biber ve sarımsakla beraber ete ilave edilir. Limon suyu ve tuz ile tencerenin kenarından yarım bardak su konur. Kapak kapatılır, kaynamaya başlayınca ateş hafifletilir. Bamyalar ezilmeden pişirilir. Pilavla servis yapılır.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler