Falafel (Bir Kelebek Dokunuşu)


Merhabalar sevgili dostlar...
Hava hafiften soğudu gibi buralarda? Siz de hava nasıl ? Üşüyormusunuz ??
Üşümeyi özlemişim aslında bugün rüzgar lodostan karayele dönünce ikindi vakti..Bizim buralara çoktan yağmalıydı kar..Yaşlılar ekim ayının sonunda diyordu ki kavakların en tepesinde yapraklar kaldı kış hafif geçecek..Nerden ve nasıl bilirler bilinmez ama haklı çıktılar.. Şimdiye kadar yarım metre kar yağması gereken bizim köye daha damla düşmedi.. Yazı yaşadık resmen balkonda yemek yedik çay içtik..Hayırlısı..
Efendim şu yaşadığım son iki gün birbirinden güzel lezzetleri denememe sebep oldu vesselam.. Yaptık, tattık, eleştirdik zevklimiydi ? -Kesinlikle!!!
Başlıkta bir kelebek dokunuşu dedim.. Pepela Gürcüce "kelebek" demekmiş ya.. İşte o "kelebek" benim yüreğime de dokundu ve ortaya bu eşsiz lezzet çıktı.. Evet sevgili Şimacığım "Cafe Pepela" ile gönüllerimize taht kurdu..Bende tariflerinin arasında ilk gözüme kestirdiğim ve oraların aşinası olan babamdan da onay aldığım Falafel' i denedim.. Sonuç ortada.. Baharatların enfess büyüsüne kapılan damaklarda nefis bir tat bıraktıı, geçti Falafel..
Tarifin benzersiz hali için buyrun Pepela' ya..
ve tarifim sevgili ÖZLEM' in ev sahibeliğini yaptığı Kurban Yemekleri Etkinliğine gidiyor.. Kolaylıklar dilerim Özlemciğim...

Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı köftelik bulgur
1 adet beyaz soğan
3 diş sarmısak rendesi
Yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kişniş
1 adet büyük boy yumurta
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı Kotanyi Değirmen Serisi Chili
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı Kotanyi Değirmen Serisi Karabiber
1 tatlı kaşığı susam
2 çorba kaşığı tahin
2-3 çorba kaşığı galeta unu (kıvamına göre artırılabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı:
Bulgur yarım su bardağu sıcak su ile ıslatılıp 10 dk. bekletilir.
Nohut, yumurta, sarmısak, maydonoz, tahin, kabartma tozu ve baharatlar robottan geçirilip bir kaba alınır ve bulgur ile galeta unu eklenip 1-2 dk. yoğrulur.
Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirilip ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekillendirilir..
Bol kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartılıp, tercihen sarmısaklı yoğurt ile sıcak olarak servis edilir..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler