Fasulye Diblesi

Çok sevgili Ferah'cığım beni "TATLI BLOG"ödülüne layık görmüş..Kendisine tatlı ödülünden dolayı çok teşekkür ediyorum.. Bende bu ödülü onun gibi tüm tatlı arkadaşlara gönderiyorum..)

Maille benden dible tarifi isteyen arkadaşlara, bu postumda adım adım diblenin yapılışını fotoğrafladım..Umarım bloguma bakıp haberdar olurlar..
Sağlıklı,güzel bir hafta diliyorum sizlere..
Fasulye Diblesi
Malzemeler
1 kg çalı fasulye
2 adet domates
2 adet kuru soğan
karabiber,tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı su
Fasulye Diblesi
Hazırlanışı
Yayvan bir tencereye tereyağ,zeytinyağ konulup kızdırılır.
İçersine yemeklik doğranmış soğan,rendelenmiş domates,karabiber
eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine kesilmiş fasulyeler,tuz eklenip buğuda pişirilir.
Son olarak yıkanmış pirinç ve su eklenip kısık ateşte pişirilir.
Piştikten sonra demlendirilip servis edilir.
Fasulye Diblesi

Fasulye Diblesi

Fasulye Diblesi
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler