FINDIKKURDU TATLISI

İçinden bütün fındık çıkan çikolataları hep çok sevmişimdir.Ramazan da da insanın aklı hep yemeklerde,tatlılarda oluyor.Değişik bir tatlı yapmak istedim ve dedim ki çikolatası oluyorsa bunu tatlısı neden olmasın!!Vee işe koyuldum.Biraz el oyalayıcı bir iş olsa da sonuçtan ben de çocuklarım da eşim de çok memnun kaldık.

Tek lokmalık bu tatlı ağızda dağılıyor ve içinden çıkan kavrulmuş bütün fındıkla beraber iftar sonrası damağınızı şenlendiriyor.

Sıra ismine gelince epey düşündüm.Sonuçta ilk kez benim yaptımı düşündüğüm bu tatlıya eşimin bana Fındık diye seslenmesinden de ilham alarak FINDIKKURDU adını vermeyi uygun gördüm.

Umarım siz de en kısa zamanda denersiniz.Pişman olamayacağınıza garanti veriyor ve tarifime geçiyorum.


MALZEMELER:
Yarım pk oda sıcaklığında margarin,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı yoğurt,
kabartma tozu,
vanilya,
1 tatlı kaşığı sirke,
aladığı kadar un.
İÇİ İÇİN:
Yeteri kadar kavulmuş bütün fındık.
ŞERBETİ İÇİN:
3 bardak şeker,
3 bardak su,
yarım limon suyu.

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şerbetimiz kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.Hamur malzemelerimizi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp avucumuzda düzleştiriyoruz.İçine kavrulmuş bütün fındığı koyup elimizle yuvarlayıp kapatıyoruz.Hepsini bu şekilde tamamladıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıknca ılık şerbeti tatlımıza döküp sönmüş fırına koyuyoruz ve şerbetini iyice çekmesini sağlıyoruz.İftardan sonra bir bardak sıcak çayla afiyetle yiyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler