FIRINDA SOMON BALIĞI

Balık mevsimin açıldığı,iftar sofralarının yavaş yavaş balık yemekleri ile neşelendirildiği bu günlerde ben de nefis mi nefis bir somon balığı tarifi vermek istedim.Aslında somon balığını Mersindeyken pişirmiştim.İtiraf edeyim ben de ilk kez yedim.Ama gerçekten de mutlaka yenmesi gereken bir balık.Bir kere inanılmaz faydalı.Çocuğu olan anneler beni anlayacaktır.Aman onlar yesin,aman vitaminlerini alsınlar,sağlıkla büyüsünler,başka bişey istemeyiz biz.

Somon balığı dilim dilim satıldığı için siz ne kadar yiyecekseniz kişi sayısını ona göre ayarlıyosunuz.Bir de yaklaşık 1-1,5 saat kadar da balığı marine edersek daha da lezzetli bir somon yeme şansına sahip olabiliriz.

Benim eşim özellikle patatesli istediği için ben patateste dilimledim ama siz istemezseniz patatessiz de yapabilirsiniz.

FIRINDA SOMON BALIĞI

MALZEMELER:(4 kişilik)
4 dilim somon,
3 orta boy domates,
4 iri diş sarımsak,
2 adet patates,
1 adet kuru soğan,
bir tutam maydanoz,
1 limon,
tuz,karabiber,
zeytinyağı.
HAZIRLANIŞI:
Dilimlenmiş balıkları önce yıkıyoruz.Derin bir kapta,zeytinyağı,karabiber,2 diş ezilmiş sarımsak ile birlikte balığı marine ediyoruz.Böylece dolapta 1-2 saat bekletiyoruz.
Daha sonra fırın kabımıza patatesleri yuvarlak dilimliyoruz.Üzerine kuru soğanları halka halka doğruyoruz.Sonra dolapta beklemiş,sosa yatırlmış balıkları koyuyoruz.Üzerinbe 2-3 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.Domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaba rendeliyoruz.Rendelediğimiz domatesleri balıkların üzerine döküyoruz.Tuzumu serpiyoruz.Domateslerin de üzerine maydanozları ince ince doğrayıp serpiştiriyoruz.Çok az sıvı yağ gezdiriyoruz.Öceden ısıtılmış 200 derecede pişmeye bırakıyoruz.

Patatesler ve balıklar pişince fırından çıkarıp sıcak sıcak yiyoruz.
AFİYET OLSUUUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler