Somon balığı dilim dilim satıldığı için siz ne kadar yiyecekseniz kişi sayısını ona göre ayarlıyosunuz.Bir de yaklaşık 1-1,5 saat kadar da balığı marine edersek daha da lezzetli bir somon yeme şansına sahip olabiliriz.
Benim eşim özellikle patatesli istediği için ben patateste dilimledim ama siz istemezseniz patatessiz de yapabilirsiniz.
FIRINDA SOMON BALIĞI
MALZEMELER:(4 kişilik)
4 dilim somon,
3 orta boy domates,
4 iri diş sarımsak,
2 adet patates,
1 adet kuru soğan,
bir tutam maydanoz,
1 limon,
tuz,karabiber,
zeytinyağı.
HAZIRLANIŞI:
Dilimlenmiş balıkları önce yıkıyoruz.Derin bir kapta,zeytinyağı,karabiber,2 diş ezilmiş sarımsak ile birlikte balığı marine ediyoruz.Böylece dolapta 1-2 saat bekletiyoruz.
Daha sonra fırın kabımıza patatesleri yuvarlak dilimliyoruz.Üzerine kuru soğanları halka halka doğruyoruz.Sonra dolapta beklemiş,sosa yatırlmış balıkları koyuyoruz.Üzerinbe 2-3 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.Domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaba rendeliyoruz.Rendelediğimiz domatesleri balıkların üzerine döküyoruz.Tuzumu serpiyoruz.Domateslerin de üzerine maydanozları ince ince doğrayıp serpiştiriyoruz.Çok az sıvı yağ gezdiriyoruz.Öceden ısıtılmış 200 derecede pişmeye bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder