MALZEMELER:
4-5 tane ince uzun patlıcan,
1 adet kuru soğan,
500 gr kuşbaşı et,
4-5 adet domates,
2-3 adet çarliston
1 adet defne yaprağı,
2 diş sarımsak,
tuz,karabiber,pul biber.
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alaca ve uzunlamasına doğruyoruz.Üzerine tuz serpiyoruz ve limon sıkıyoruz ki acısını alsın.
Düdüklüde etleri pişiriyoruz.Tavaya yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup sıvı yağda pembeleştiriyoruz.Haşlanmış etleri ekliyoruz.Tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip 4-5 dk kadar çevirdikten sonra altını kapatıyoruz.
Patlıcanları yıkayıp iyice kuruluyoruz.Sıvı yağda kızartıyoruz.Fazla yağını çektiriyoruz.
Diğer yandan başka bir tavaya sıvı yağ koyuyoruz.Rendelenmiş domatesi ezilmiş sarımsağı ve 1 tane defne yeprağını da ekleyip pişiriyoruz ve domates sosunu hazırlıyoruz.
Patlıcanları bir kasede (veya düz bir zeminde) artı şeklinde koyuyoruz.Ortasına etimizden bir miktar koyup patlıcanları birbiri üzerine kapatıyoruz.Üzerine bir dilim domates ve biber yerleştirip kürdanla tutturuyoruz.Fırın kabımıza diziyoruz.Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra hazırladığımız domates sosunu da fırın kabımıza döküyoruz.Önceden ısıtılmış 190 derecede pişiriyoruz.
İşte mutlu son.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder