MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
SEBZELİ KUZU İNCİK
Harika bir lezzet,yanında patates,havuç ve pilav ile nefis bir ana yemek :)
2 adet kuzu incik,
2 adet orta boy patates,
2 adet havuç,,5-6 adet defne yaprağı
**etin marinesi için:
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
2 kaşık sıvıyağ,
karabiber,
kimyon,
pul biber,
yeni bahar,
kekik,
tane karabiber,
Kuzu incikler
***MALZEMELERİN MİKTARLARI VE ÇEŞİTLERİ DAMAK TADINA VE KİŞİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR
Yıkanan incikler derin ve kapaklı bir tabağa alınır,üstüne çok ince rendelenmiş soğan,sarımsak,yağ ve arzu edilen baharatlar konur etin her yerine el ile güzelce yedirilir,kapağı kapatılan kap buzdolabında en az 1-2 saat bekletilir,bu sayede etlerin daha yumuşak ve lezzetli olması sağlanır
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı kadar un konur,incikler,dilimlenen patates ve havuçlar,defne yaprakları konur,poşetin ağzı kendi aparatıyla kapatılır,üstünde birkaç delik açılır,fırın kabına konarak maximum 200 c de pişirilir
2 adet kuzu incik,
2 adet orta boy patates,
2 adet havuç,,5-6 adet defne yaprağı
**etin marinesi için:
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
2 kaşık sıvıyağ,
karabiber,
kimyon,
pul biber,
yeni bahar,
kekik,
tane karabiber,
Kuzu incikler
***MALZEMELERİN MİKTARLARI VE ÇEŞİTLERİ DAMAK TADINA VE KİŞİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR
Yıkanan incikler derin ve kapaklı bir tabağa alınır,üstüne çok ince rendelenmiş soğan,sarımsak,yağ ve arzu edilen baharatlar konur etin her yerine el ile güzelce yedirilir,kapağı kapatılan kap buzdolabında en az 1-2 saat bekletilir,bu sayede etlerin daha yumuşak ve lezzetli olması sağlanır
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı kadar un konur,incikler,dilimlenen patates ve havuçlar,defne yaprakları konur,poşetin ağzı kendi aparatıyla kapatılır,üstünde birkaç delik açılır,fırın kabına konarak maximum 200 c de pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder