Beğeneceğinizi tahmin ettiğim, kolay ve hafif bir tarif.
Malzemeler: ( 4 kişilik)
- 3 büyük boy kabak - rendelenmiş, suyu iyice sıkımış -
- 5-6 adet taze soğan - ince kıyılmış -
- 1 demet dereotu - ince kıyılmış -
- 1 yumurta
- İstediğiniz kadar beyaz peynir - irice parçalanmış -
- 2 dilim ekmek - sütte ıslatılarak suyu iyice sıkılmış ve irice parçalanmış -
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Rendelenmiş mozzarella , cheddar ya da kaşar peyniri (ben, mozzarella ve cheddarı birlikte kullandım).
Rendelenmiş peynir hariç, bütün malzemeyi bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ile yağlanmış, küçük boy kare ya da yuvarlak bir tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 350F- 180C fırında 1/2 saat kadar pişirin. Pişmesine 5 dakika kala rendelenmiş peyniri ilave edin. Izgara et ya da tavuk yemeklerinin yanında servis edin.
Not: Ben beyaz peynirini bolca koyduğum için, tuz kullanmadım, peynirin tuzu yeterli geldi.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder