FIRINDA KAŞARLI MANTAR

Mantarla aram hiç olmadı bu güne kadar.Bayıla bayıla anlatanlara hep burun kıvırırdım.Eşim çok sevdiği için arada yapıyorum ama fazla yemezdim.Ta ki domates soslu kaşarlı mantar yapana kadar.Neredeyse parmaklarımı da yiyecektim!! Hiç denemediyseniz deneyin ve lezzetle buluşun derim.


MALZEMELER:
Yarım kilo mantar,
2 domates,
1 adet iri baş soğan,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar,
2 yemek kaşığı domates salçası,
tuz,karabiber,pulbiber.

HAZIRLANIŞI:
Önce mantarları iyice yıkayı irice doğruyoruz,süzülmeye bırakıyoruz.
Tencereye sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız kuru soğanları pembelşmeye bırakıyoruz.Pembeleşince iki yemek kaşığı salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.3-4 dk sonra mantarları ekliyoruz.Karıştırdıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.İnmeye yakın baharatlarımızı da koyup ocağın altını kapatıyoruz.Isıya dayanaklı bir cam kaba mantarlı harcımızı döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yemeğimizi sürüyoruz.10 dk sonra kaşarları da ekleyip 1-2 dk sonra fırını söndürüyoruz.Sıcak sıcak ana yemeğin yanında afiyele yiyoruz....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler