MALZEMELER:
Yarım kilo mantar,
2 domates,
1 adet iri baş soğan,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar,
2 yemek kaşığı domates salçası,
tuz,karabiber,pulbiber.
HAZIRLANIŞI:
Önce mantarları iyice yıkayı irice doğruyoruz,süzülmeye bırakıyoruz.
Tencereye sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız kuru soğanları pembelşmeye bırakıyoruz.Pembeleşince iki yemek kaşığı salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.3-4 dk sonra mantarları ekliyoruz.Karıştırdıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.İnmeye yakın baharatlarımızı da koyup ocağın altını kapatıyoruz.Isıya dayanaklı bir cam kaba mantarlı harcımızı döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yemeğimizi sürüyoruz.10 dk sonra kaşarları da ekleyip 1-2 dk sonra fırını söndürüyoruz.Sıcak sıcak ana yemeğin yanında afiyele yiyoruz....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder