Mantar Pane

Merhabalar sevgili dostlar?
Gününüz aydın olsun , mutlu ve sevgi dolu geçsin...
Havalar kasvetli yine buralarda, benim de içim kasvetli biraz..
Size bir soru sorayım..
Bir dostunuza, samimiyetinize güvenerek yaptığınız bir şaka ciddi algılanıp sizden el etek çekilirse ne yaparsınız?
Bu durumla karşı karşıyayım, özür de diledim ne yapacağımı bilemiyorum..Kırmak gibi bir niyetim asla ve asla yoktu tabiiki de ama böyle algılanmış olmasına son derece üzgünüm.. Sizler benden çok daha büyük hayat tecrübelerine sahipsiniz bir danışmak istedim doğrusu.. Söyleyin ben ne yapayım ?
Neyse efendim..
Sizlerle nefis tarif paylaşmak istiyorum bugünde, lezzet dergisinde gördüğüm bu mantar paneler tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor.. Fırın poşetinde tavuğun yanına hazırladığım mantar paneler ev ahlisi tarafından çok beğenildi.. Kalan harç ile de Pazar Kahvaltısına Yoğurtlu Kabak Pane Hazırladım :) İlerleyen günlerde paylaşacağım inşallah:)
Malzemeler:
1 Paket mantar (350 gr)
Yarım şişe soda
Yarım su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sarmısak tozu (KOTANYI)
Kızartmak İçin: Sıvıyağ

Yapılışı:
Öncelikle mantarları temizlenip büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölünür, limonlu suda bekletilir..
Pane Harcı için; geniş bir kapta yumurta sarısı, un, soda, tuz, karabiber,kırmızı toz biber, kimyon ve sarmısak tozu çırpılıp hazır edilir..
Mantarların suyu süzdürülüp, tavaya sıvıyağ alınır ısıtılır.
Mantarlar harca bulanıp tel süzgeç ile fazla sosu süzdürüldükten sonra tavaya alınıp arkalı önlü kızartılır..
Sıcak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler