Fırında Kabak Mücver :)
Merhabalar:)
Bazen şaşırtıcı tesadüfler ardarda geliyor mu hayatınız da?
Annemle hergün yürüyüşler yapmakta ve hergün yağmurda ıslanmaktayız:) Sabah uyanıyoruz günlük güneşlik pırıl pırıl hava:) Ohh diyorum:) Ev işlerini halledip alışverişe gidelim felan derken yürüyüş de yapıyoruz :) Ama gelgelelim biz sokağa çıkar çıkmaz güneşli güneşli yağmur başlıyor:) son bir haftadır hep böyle:) Kastamonu'ya gitmeden evvel de böyleydi:) Anlamadım gittii:)
Sanırım hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz:)
Bugün sizlerle sıksık yaptığım ama blogda hiç paylaşmadığım bir tarif vermek istiyorum:) Aslında hepimiz biliyoruz amma belki bilmeyenler de vardır kim bilir?
İşte karşınızda fırın mücver :) Nefiss:) Dolma yaparken oyulan içleri değerlendirmenin en güzel yolu :))
Malzemeler:
3 adet kabak veya 1 kg. kabağın oyulnuş iç kısmı
3 adet yumurta
5 dal yeşil soğan
Bir tutam maydonoz
2 dal taze nane
1 tutam dereotu
100 gr. beyaz peynir rendesi
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
3 tepeleme çorba kaşığı un (artı eksi olabilir)
Yapılışı:
Kabaklar rendelenip suyu iyice sıkıdıktan sonra derin bir kap içerisine alınıp, üzerine yumurtalar kırılır, incecik doğranmış soğan, nane, maydonoz ve dereotu eklenir, Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu eklenerek en son un birer kaşık şeklinde karışıma katılır ve kaşık yardımı ile karıştırılır..
Genel kıvamı krep hamurundan biraz daha yoğunca oluyor, yani ben öyle yapıyorum :)
28 cm. lik yuvarlak borcam sıvıyağ ile hafifçe yağlanıp, elde edilen karışım içerisine dökülür..
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilen mücver, fırından çıkıp soğuduktan sonra dilimlenerek yoğurt eşliğinde servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun:)
Etiketler:
aperatifler,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder