Öncelikle tüm arkadaşlara,dostlara,ziyaretçilere iyi haftalar diliyorum..
Uzun zamandan beri bloguma kek eklemediğimi farkettim..Farkettimde;
kime yapacağımı bilmiyordum!Bu aralar annecik yok buralarda..Malum yaz
ayı geldi, düğün dernek kuruldu bizim sülalede.. Kimi burda,kimi Bursa'da,
kimi Lübnan'da, kimi Trabzon'da..)Yakın akraba çocukları olunca,hepsine
teker teker gitmek gerek.. Bazılarına birlikte gittik,bazılarına ise tek tek
gitmek zorunda kaldık.. Bu hafta sonu da son düğünle sezonu kapatacağız inşallah..)
Bu aralar binamıza mantolama için hazırlıklar yapılmakta..Binanın her tarafını örmeye başladılar..Annecik de burada olmayınca,bende bu Pazar günümü evde geçirmeye karar verince,ustalara kek,çörek yapayım dedim..İşte bu kek onlar içindi..Yanında ayrıca mayalı çöreklerden de vardı..Derken efendim,bloguma da kek tarifi çıkmış oldu..Hemde doğaçlama tarafından..Pek nefis olmuş,pek beğenilmiş,utangaç yüzler tarafından ellerine sağlık denilmiş..Bende yorgunluğumu unutmuş oldum hemencecik..)
Şimdiden sizlerinde ellerine sağlık diyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..
Malzemeler
3 yumurta
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker (150 gr )
minicik tuz
2 yemek kaşığı nestle süt kreması (İtalya'dan),eklemesenizde olur.
3 yemek kaşığı kalem badem
1 paket vanilya şekeri
5-6 damla limon aroması
1 paket droetker kakao
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı dulce de leche (yoksa sorun yok)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yağ,şeker,vanilya,tuz ve aroma eklenip 2-3 dk çırpılır.
Yumurtalar,yağ eklenip çırpılır.
Süt ve süt kreması eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenip,eklenip çırpılır.
Karışımdan 1 su bardağı kadar ayrılır.
Ayrılan karışıma kakao,damla çikolatalar ve
d.de leche eklenip kaşıkla veya mikserle karıştırılır.
Kalan beyaz karışıma bdemler eklenip tekrar çırpılır.
Uzun baton kek kalıbı yağlanıp,tabanına badem serpiştirilir.
Uçlarına kakaolu hamur paylaştırılır.
Beyaz hamur orta kısmına dökülür.
Bıçak veya kürdan ucu ile, kakaolu kısımdan beyaz kısıma doğru çizikler atılır.
Kalıp masaya 1-2-3 def vurulup,ısınmış fırında 175 c de 45 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra önce telin üzerine alınıp havalandırılır,sonra
servis tabağına alınır.
Soğuduktan sonra dilimlenip çay veya kahve yanında afiyetle yenilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder