Bu yemek kirmizi et sevmeyen veya yiyemeyenler icin cok ideal.Tadi cok lezzetli ve hafif bir yemek.Yapimi da cok kolay ve cabuk hazirlaniyor.Yaninda pilav da oldukca yakisiyor.
HINDI SOTE ICIN;
MALZEMELER;
Yarim kilo hindi kusbasi
bir adet kuru sogan
2-3 yemek kasigi siviyag
2 adet domates
tuz,karabiber,kekik
YAPILISI:
Kurusogani dograyip bir sivi yag ile cokj hafif pembelesinceye kadar kavuralim.Eti yikayip iyice süzdürmeden tencereye katalim.Orta isili ocakta kaynatalim.Domatesi icine rendeleyelip,pisirmeye devam edelim.En son tuzunu ve baharatlarini katalim ve etler yumusayincaya kadar pisirelim.Eger suyu azalirsa az kaynar su ilave edebiliriz.(Eger isterseniz,sogan kavrulurken bir adet sivri biber de katabilirsiniz.Benim cocuklar sevmedigi icin ben koymadim)
AFIYET OLSUN!
HINDI SOTE ICIN;
MALZEMELER;
Yarim kilo hindi kusbasi
bir adet kuru sogan
2-3 yemek kasigi siviyag
2 adet domates
tuz,karabiber,kekik
YAPILISI:
Kurusogani dograyip bir sivi yag ile cokj hafif pembelesinceye kadar kavuralim.Eti yikayip iyice süzdürmeden tencereye katalim.Orta isili ocakta kaynatalim.Domatesi icine rendeleyelip,pisirmeye devam edelim.En son tuzunu ve baharatlarini katalim ve etler yumusayincaya kadar pisirelim.Eger suyu azalirsa az kaynar su ilave edebiliriz.(Eger isterseniz,sogan kavrulurken bir adet sivri biber de katabilirsiniz.Benim cocuklar sevmedigi icin ben koymadim)
AFIYET OLSUN!
SADE PILAV
Malzemeler:
2 su bardagi pirinc
4 su bardagi su
3-4 yemek kasigi siviyag veya 2 yemek kasigi tereyagi
tuz
YAPILISI:
Pirincleri iliktan biraz daha sicak su ve tuzla islatalim ve yarim saat kadar bekletelim.Tencereye Yagi koyup kizdiralim,pirinci yikayip süzdürerek tencereye ilave edelim.Pirincler seffaflasincaya kadar orta ateste kavuralim.Suyu kaynatip tencereye ilave edelim ve tuzunu da koyup bir iki dakika hizli ateste kaynatip,ocagin altini kisalim ve tencerenin kapagini kapatarak suyu cekilene kadar pisirelim.Sonra tencereyi ocaktan alip dinlendirip servis yapalim.
AFIYET OLSUN!
Malzemeler:
2 su bardagi pirinc
4 su bardagi su
3-4 yemek kasigi siviyag veya 2 yemek kasigi tereyagi
tuz
YAPILISI:
Pirincleri iliktan biraz daha sicak su ve tuzla islatalim ve yarim saat kadar bekletelim.Tencereye Yagi koyup kizdiralim,pirinci yikayip süzdürerek tencereye ilave edelim.Pirincler seffaflasincaya kadar orta ateste kavuralim.Suyu kaynatip tencereye ilave edelim ve tuzunu da koyup bir iki dakika hizli ateste kaynatip,ocagin altini kisalim ve tencerenin kapagini kapatarak suyu cekilene kadar pisirelim.Sonra tencereyi ocaktan alip dinlendirip servis yapalim.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder