GAZOZLU VE GRANÜL GOLD KAHVELİ MUFFİN
nefis mi nefis,yumuşak mı çoook yumuşak hatta sünger gibi harika bir kek oldu:)hem yeni gül şeklindeki muffin kalıplarımı kullandım, hem de şişenin içinde az miktarda kalan sade gazozu değerlendirmiş oldum (biz asitli içecekleri gazoz,kola tüketmiyoruz misafirlerden kalan gazozdu)
3 yumurta,
1 su bardağı sade gazoz,
1 su bardağı toz şeker,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
2,5 su bardağı un,(un miktarı; yumurtanın ve su bardağının büyüklüğüne göre azaltılır veya artırılır)
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
3 yemek kaşığı granül gold kahve
her zamanki gibi önce oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürtüp,sonra şekerle birlikte tekrar çırptım, sıvı yağını,gazozunu daha sonra da unu,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave ettim,granül kahveyi de koyup (erimesin diye)fazla karıştırmadım,
az miktarda yağladığım gül şeklindeki kalıplarımın içine(dip kısmına)granül kahve döktüm ters çevrildiğinde güzel bir görüntü olsun istedim:)
kahvelerin üstüne kek harcını pay ettim,
ön ısıtmalı 170 c fırında pişirdim,
bu arada çay da demlendi pek tabiiki:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder