Herkese mutlu pazarlar :)
Havanın sulu gözlü oldu bu güzel günde sımsıcacık bir merhaba diyeyim istedim sizlere:)
Yazma şevkim böylesine gelmişken, hemen kucaklaşayım istedim kıymetli kardeşlerim, ablalarım ve çok sevgili okuyucularımla:)
Dilerim iyisiniz:) Ben ziyadesiyle iyiyim çok şükür:) Allah daha güzel günler nasip etsin cümlemize:) Herbiri birbirinden güzel olsun:))
Bu güzel pazar gününde sizlerle sevgili Nuray Abla' dan öğrendiğim pirinç yerine greçka kullandığım nefis salatamı paylaşmak istiyorum:)
Daha Kastamonuda iken taze bahartlarla marine ettiğim kiremitte alabalığın yanına hazırladığım bu nefis salatayı bizimkiler çok sevmişti:) Bittabii bende:)
Sizlerinde beğeneceğini temenni ederek geçiyorum tarifime :)
Öncelikle Salatam;
Malzemeler:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı greçka
4 adet haşlanmış kırmızı pancar
1 adet kuru soğan veya kırmızı salata soğanı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Birer tutam nane, roka ve dereotu
5-6 damla limon suyu
Tuz
Yapılışı:
Greçka yıkanıp bir tencerede zeytinyağı ile çok az kavrulur, üzerine 1,5 su bardağı suyu verilip tuz ilave ederek pişmeye bırakılır..
Haşlanmış kırmızı pancarlar soyulup, rendelenerek hazır bekletilir..
Greçkalar piştikten sonra, derin bir kaba alınıp, rendelenmiş pancarlar ile harmanlanır..
Nane, roka ve dereotları incecik kıyılıp karışıma eklenir, tuzu ilave edilir..
Hazırlanan salata servis tabaklarına pay edilip, dilimlenmiş soğan ve nane yaprakları ile süslenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
TAZE BAHARAT MARİNELİ KİREMİTTE ALABALIK
Malzemeler:
4 adet temizlenmiş alabalık
Marinesi İçin:
4 dal taze kekik
4 dal taze biberiye
1 tutam kuru fesleğen
2 damla limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş havanda dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı soya sos
1 çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
Marine için: kekik ve biberiye dalları incecik kıyılıp bir kaba alınır..
İçine, fesleğen, limon suyu, zeytinyağı, sarmısak, soya sos ve zerdeçal eklenerek iyice karıştırılır.
Bir fırça ile balıkların üzerine iyice sürülür ve balıklar ağzı kapalı cam bir kapta iki saat bekletilir..
İki saatin sonunda kiremit ızgara üzerinde pişirilip sıcak sıcak servis edilir..
Kiremit ızgarası olmayanlar fırın poşetinde fırında da pişirebilirler:)
Afiyet bal şeker olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder