GÜL TATLISI

Ramazan tatlısız olmuyor.İftardan sonra tatlı mutlaka aranıyor.Ben de size bu gün gül tatlısının tarifiyle geldim..

MALZEMELER:1 su bardağı sıvıyağ,
yarım su bardağı yoğurt,
1 su bardağı irmik ,
1 yumurta ,
1/2 pk oda sıcaklığında margarin ,
1 pk vanilya
yarım paket kabartma tozu ,
1 çorba kaşığı sirke,
1 çimdik tuz ,
aldığı kadar un ,
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık.

ŞERBETİ :
3 Su bardağı su ,
2.5 Su bardağı şeker ,
çeyrek limonun suyu.


YAPILIŞI:
Her zaman olduğu gibi önce şerbetini hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.Hamurun un ,kabartma tou ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırıyoruz.Daha sonra kalan malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamuru iki parçaya bölüyoruz.İlk parça merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp .çay bardağı ile kesiyoruz.Beş tanesini resimdeki gibi kenarlarından üst üste diziyoruz.Ortasına fındıklı veya cevizli iç koyup rulo yapıyoruz.Ortadan ikiye kesip diklemesine tepsiye diziyoruz.(Veya içine iç koymayıp tepesine bütün fındık koya da bilirisiniz.)


Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.


Fırından çıkınca ılık şebetini üzerine döküyoruz.İftardan sonra afiyetle yiyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler