İşte Allah'ın izniyle ilk iftarımızı yaptık.Büyük özenle ve emekle yapılan yemekler,heyecan ve mutlulukla hazırlanan sofralar,duaya açılan eller.İnşallah bir ay boyunca bu sonsuz mutluluğu tadacağız.Hepinizin Ramazanını kutluyorum.
İşte bu günkü iftar menüm:
Şehriyeli sütlü çorba,
İzmir köfte(tarifi altta),
Tereyağlı pirinç pilavı,
Pastırmalı menemen,
Muhallebili tel kadayıf.
Muhallebili tel kadayıf tatlısı .Tarifi BURADA.
PASTIRMALI MENEMEN
Dün akşam sitesinde gördüğüm an yapmalıyım dedim.Aslında sahura yapacaktım ama eşimin arzusu üzerine iftardan 5 dk önce soframızdaydı.Tarif için sevgili Pelin'e uğramalısınız ki o harika saffasında daha fazlasını da görebilesiniz.
İZMİR KÖFTE
Aslında evlerde herzaman yapılan bir yemek ama yaptığım araştırmalar sonucu adının İzmir köfte olduğunu öğrendim.Gerçekten de tam iftara layık bir lezzet oldu.İşte tarifi;MALZEMELER:
500 gr kıyma,
3 orta boy patates,
1 adet domates,
bayat ekmek içi,
2 dişi sarımsak,
karabiber,
kekik,pul biber,
tuz.
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz.Ben soğan koymadım anacak siz isterseniz koyabilirsiniz..
Köftelere parmak şeklini verip buz dolabında dinlendirmeye bırakıyoruz.Patatesleri halka halka doğrayıp kızgın yağda çok az kızartıyoruz.Köfteleri de aynı şekilde çok az kızartıyoruz.Yuvarlak bir borcama patatesleri diziyoruz.Üzerine köfteleri diziyoruz.En üste domatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz veya domates salçasından sıcak su ile sos hazırlayıp(ki ben öyle yaptım.)üzerine döküyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk kadar pişirip fırından çıkartıyoruz.
Servis ederken patateslerin üzerine köfte gelecek şekilde servis ediyoruz.
AFİYET OLSUUUUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder