Sağlık probleminiz yoksa ve de bol yağlı yemekleri seviyorsanız, yemeğin orijinal tarifnine sadık kalarak patlıcanları bol kızgın yağda kızartarak yapabilirsiniz bu yemeği. Benim eşimin kolestrol problemi olduğu için ve ben de çok yağlı yemekten hoşlanmadığım için, bu yöntemle yapıyorum hem daha hafif oluyor, hem de daha sağlıklı...
Patlıcanları az yağda teflon tavada kızartmak yerine, kestikten ve de tuzlu suda bekletip kuruladıktan sonra bir fırça ile üzerlerine biraz yağ sürüp üstten ısıtılmış (broil) fırında iki tarafını kızartabilirsiniz. Hangisi daha kolayınıza gelirse...
Patlıcanları az yağda teflon tavada kızartmak yerine, kestikten ve de tuzlu suda bekletip kuruladıktan sonra bir fırça ile üzerlerine biraz yağ sürüp üstten ısıtılmış (broil) fırında iki tarafını kızartabilirsiniz. Hangisi daha kolayınıza gelirse...
Malzemeler:
- 4-5 adet patlıcan
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 250 gr. kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 6 adet sivri biber ( 3 tanesi icine, diğerleri üzerine)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- Deniz tuzu
- Karabiber
Hazırlanışı:
- Patlıcanları alacalı soyup halka ya da uzun kesin, tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin. 2 yemek kaşığı yağ konulmuş teflon tavada, renkleri hafif değişene kadar kızartın.
- Soğanı küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavurun, irice doğranmış biberleri ve sarımsağı da ekleyip biraz daha karıştırın. Kıymasını ilave edip, kıyma pişene kadar kavurun.
- En son salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra 1 su bardağı kaynar su ilave edip altını kapatın.
- Güvece patlıcanları dizin ve üzerine kıyma harcını yayın.
- Halka halinde dilimlenmiş domatesler ve sivri biberlerle süsleyip, üstü acık olarak, 400 F-205C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırını söndürün, güvecin kapağını kapatıp, sönmüş fırında 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
- Malzemelerin hepsi önceden pişmiş olduğundan, dağılmaması için çok fazla pişirilmemesi gerekiyor.
- Teflon tavada patlıcanları kızartırken, tavanız patlıcanların hepsini bir kerede almayacağından ikinci parti kızartma icin biraz daha sıvıyağ ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder