KİMYONLU BİFTEK



Anneciğimin yaptığı en güzel yemeklerden biriydi kimyonlu biftek. Ne zaman bir özel gün olsa, ilk aklına gelen ana yemek bu olurdu. Tabii yanında olmazsa olmazı olan sütlü, tereyağlı patates püresi ile birlikte. Biz yıllarca annemde bu eti yanında hep püre ile yedik, o bakımdan ben de yaptığım zaman yanında püre haricinde bir alternatif düşünemiyorum. Servis yaparken etin suyunu pürenin üzerine de biraz döküyorsunuz, himmm nefis...
Etleri kızartırken dikkat edilmesi gereken nokta: Yağı yakmadan ama iyice kızdırırsanız etler su salmaz ve kef oluşmaz. Etler pişerken tavaya (eğer teflon tava kullanmıyosanız) yapışacaktır, merak etmeyin kızardığı anda kendilerini bırakacaklardır.

Malzemeler: ( 4 kişilik)
  • 4 parça -tercihen- dana biftek ( veal cutlet)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ- yada 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağ-
  • 1 büyük boy soğan - iri piyazlık doğranmış-
  • 2 diş bütün sarımsak -kabuğu ile -
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Deniz tuzu
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • Kaynar su
Hazırlanışı:
  • Düdüklü tencerede, 2 çorba kaşığı yağda, bifteklerin her iki tarafınıda biraz kızartın. Kızaran etleri kapaklı bir kaseye alıp, aynı yağda irice piyazlık kesilmiş soğanları 1 dakika çevirin. Etleri, sarımsakları, karabiber, kimyon ve tuzunu da ekleyip, üstünü hafif geçecek kadar kaynar su koyun ( benim düdüklümde su kaybı oluyor, siz kendi düdüklünüze göre suyunu ayarlayın. Piştiğinde çok fazla sulu kalmaması gerekiyor). Düdüklünün kapağını kapatın, ses vermeye başladıktan sonra 20 dakika içinde, etleriniz pişmiş olacaktır.

Afiyet olsun.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler