Sütlü tatlıları sevenler, haydi mutfağa...
Malzemeler: ( 4 kişilik)
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker (2 yemek kaşığını karameli için ayırın)
- 4 çorba kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağından biraz az su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış, kavrulmuş fındık
- Bir kasede 4 su bardağı sütü, 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik tozşekeri, 4 çorba kaşığı nişastayı ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
- Muhallebiyi pişireceğiniz tencerede, ayırdığınız 2 yemek kaşığı şekeri karıştırarak, orta ateşte karamelize edin ( şekeri yakma derecesini kendi ağız tadınıza göre ayarlayın, çok yakarsanız rengi koyulaşıp, tadı da acılaşabilir).
- 1/2 su bardağından biraz az suyu dikkatlice ilave edip (çıkan buhar elinizi yakabilir ve kızgın şeker sıcrayabilir) tekrar eriyinceye kadar karıştırın.
- En son, önceden hazırladığınız sütlü karışımı tel çırpma aleti ile sürekli karıştırarak ilave edin ve orta ısılı ateşte yoğunlaşıp kabarcıklar çıkana kadar pişirmeye devam edin.
- Muhallebiyi kaselere boşaltıp buzdolabında soğutun.
- İri kıyılmış fındıkla ya da istediğiniz herhangi bir malzemeyle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif, kekevi.com’dan uygulanmıştır.
Tarif, kekevi.com’dan uygulanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder