Uzun zamandır tarif veremiyorum ancak hem zamanım hem isteğim yok.Öğretmenler gününde yine bir tiyatromuz vardı.provalarda çok yorulduğumdan eve gelip yemek hazırlayıp koltukta sızıyordum.Bundan sonra bu tempom biraz düşecek ben de daha rahat bir nefes alacağım.
Oyunumuzun adı ''ÖĞRETMEN OLMAK''tı.Alnımızın akıyla kalktık altından.Belki daha sonra bir iki resim koyabilirim
Gelelim kol böreğine.O kadar uzun bir zamandır bekliyor ki artık yayınlayayım bari dedim.Hem pratik hem lezzetli bir tarif.
- 4 adet yufka
- 300 gr kıyma
- 3 adet kuru soğan
- bir tutam maydanoz
- tuz,karabiber,pul biber,kekik.
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- Önce kıymayı biraz kavurduktan sonra ince doğradığımız kuru soğanları içine katalım.Biraz kavuralım.
- Sırasıyla tuzu,karabiberi,pulbiberi ve kekiği atalım.Karıştıralım.
- Ocaktan almadan 2 dk önce de ince kıyılmış maydanozları ekleyelim.Altını kapatalım.
- Sütü,yağı yumurtayı karıştıralım.İlk yufkayı tezgaha açalım.
- İçine kıymalı harcımızdan koyup rulo yapalım ve yuvarlak tepsinin ortasına yuvarlayarak yerleştirelim.
- Diğerlerini de aynı şekilde yapıp diğerlerinin çevresine yuvarlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürelim.İsterseniz üzerine susam da serpebiliriz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder