Kerevizden çorba yapmak istediğimde yine pc'de kısa bir tur attım.Tarifi Portakal ağacı'ndan aldım,ben limonu biraz arttırdım.Servis ederken de üzerine pulbiber de döktüm..
MALZEMELER:
1 küp küp doğranmış kereviz,
1 küp küp doğranmış havuç,
1 küp küp doğranmış patates,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
3 su bardağı su,
1 su bardağı süt,
1,5 yemek kaşığı un,
1 limon suyu(siz isterseniz daha az),
bir yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi,
tuz, karabiber.
1 küp küp doğranmış havuç,
1 küp küp doğranmış patates,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
3 su bardağı su,
1 su bardağı süt,
1,5 yemek kaşığı un,
1 limon suyu(siz isterseniz daha az),
bir yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi,
tuz, karabiber.
YAPILIŞI:
Tencereye doğranmış havucu,kerevizi ve patatesi üzerini 2 parmak geçeçek kadar su ile doldurup ateşe koyalım.Yumuşayıncaya kadar pişirelim.Ocaktan alıp blendırdan geçirelim.
Başka bir tavaya sıvı yağı koyalım,unu ekleyip çevirelim,sonra sütü azar azar ekleyip karıştıralım,pürüzsüz hale getirelim.Çorba tenceresinde blendırdan geçirdiğimiz çorbayı ateşe koyalım.Üzerine 1 litre veya biraz daha az suyu ekleyip bir taşım kaynatalım.(suyu siz kendi kafanıza göre de ayarlayabilirsiniz.).Kaynayınca çorbadan bir kaç kaşık alıp un-süt-yağ karışımına ekleyelim.Daha sonra karışımı çorbaya katalım.Çırpma teli ile çırpıp iyice pürüzsüz hale gelmesini sağlayalım.Tuz,karabiber ve hindistan cevizini ekleyelim.Son olarakta (asıl tarifte 1 yemek kaşığı diyordu ama ben 1 limonu skmayı uygun buldum,çünkü tadını asıl limon verdi.)limonunu ekleyin.Limon miktarını tadına bakarak kendiniz de ayarlayabilirsiniz.Ben bol limonlu daha leziz buldum.4-5 dk sonra ocağın altını kapatın ve sıcak sıcak servis yapın.
KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM...
AFİYET OLSUUUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder