Aslında sırada yayınlanmayı bekleyen çok tarif var.Ama arkadaşlarım özellikle pastane poğaçasının tarifini yayınlamamı istediklerinden sırayı pastane poğaçası aldı. Kalabalıkta iyi resimleyemedim artık idare edin..
İşte tarif:
MALZEMELER:
1 pk oda sıcaklığında margarin,
2 yumurta(birinin sarısı üzerine.)
1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için),
1 çay bardağı ılık süt,
1 pk instant maya,
1 yemek kaşığı şeker(mayanın içine konulacak)
1 tatlı kaşığı tuz.
İÇ HARCI:
Peynir ve maydanoz.
Fırından bir enstantane...Altta da yufkalı rulolar.Kardeş kardeş piştiler!!
HAZIRLANIŞI:
Önce bir çay bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı şeker koyup eritiyoruz ve kuru mayayı ekleyip 10-15 dk kabarmasını bekleyiyoruz.
Hamur yoğurma kabına biraz unu ekliyoruz.Ortasını havuz gibi açıp mayayı koyup karıştırıyoruz.Bir pk oda sıcaklığında margarini,2 yumurtayı(birinin sarısını ayır üstüne sürmek için.),tuzu ekleyip yoğuruyoruz.Un gerekiyorsa biraz daha ekliyoruz.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.Daha sonra 30 dk mayalandırıyoruz.Mayalandıktan sonra hamurdan parçalar koparıp peynirli harcımız ortasına koyup kapatıyor ve yuvarlıyoruz.Hepsi bittikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağla karıştırdığımız yumurta sarısını sürüp üzerine çatalla izler yapıyoruz.Bu şekilde tepside 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonuçta ortaya pastanedekileri asla aratmayan yumuşacık poğaçalar çıkıyor.
AFİYET OLSUUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder