Ama dikkat etmediğim konu(ki en önemli ayrıntı oluyor kendisi)bu pilavın kalabalık misafirlere,davetlere yapılması gerektiğiydi.Ha olurdu olmazdı değil ama benim gibi akşamları sadece bir elma yiyen ve yemek yemeyen biriyseniz ne olacaktı..Evde topu topu 3 kişiye yapmış oluyordunuz ve bunlardan ikisi ufaklıklardı!!Açık söyleyeyim bu kadar fazla olacağı aklıma gelmemişti.
Maklubem pişerken kara kara da düşünüyordum bir yandan neden aklıma takmıştım bu pilavı ki.Ben taaaa ertesi gün öğlen yiyebilecektim çünkü...Evet sonuca geliyorum kızlar pilavı eşime de çocuklarıma da afiyetle yedirdim.Tabaklarına bol bol koydum.Yaklaşık 2 gün yedik ve bu da bana müthiş bir ders oldu.Maklube denen harika pilav kalabalık misafir grubu geldiğinde yapılacak bundan böyle.
Maklube gerçekten de harika bir yemek.Özellikle soğan müthiş bir lezzet katıyor.Ben önce koymayacaktım ama iyi ki de koymuşum.Çok lezizidi.
Maklube başlıbaşına bir ana yemek.Yanında salata ve yoğurtla ikram ediliyor.Ama benim tabağımda yer kalmamıştı sunum eksik oldu.Normalde tepsiye ters çevrilip kenarlara salata ve yoğurt konuuyor.Maklubenin bu şekilde servis edilmesi gerekiyor.. Resimlerim de aceleye geldi.
MALZEMELER:
500 gr kuşbaşı doğranmış et,
1 iri boy kuru soğan(halka halka doğranacak),
2 patates(halka halka doğranıp kızartılacak),
1 iri boy havuç(halka halka doğranıp kızartılacak),
2 su bardağı pirinç,
Sıvı yağ,
karabiber,tuz,
et suyu.
HAZIRLANIŞI:
Önce etleri düdüklüde haşlıyoruz.Pirinci tuzlu suda beklemeye alıyoruz.Patates ve havuçları(isterseniz patlıca da olur.) halka halka doğrayıp biraz kızartıyoruz.Çok kızartmayın ama.
Daha sonra halka halka doğranmış kuru soğanı tenceremizin tabanına diziyoruz.Onun üzerine eti,onun üzerine da kızarmış patatesin ve havucun bir kısmını diziyoruz.Islatılmış pirincin yarısını üzerine da kalan patatesleri en üstine yine pirinci diziyoruz.İsterseniz tencerenin kenarlarına patatesten artanları da dizebilirsiniz.Pirinci elimizle az bastırıyoruz.baharatları ve tuzu ekliyoruz.Etsuyunu ekliyoruz.Kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Piştikten sonra demlenmesini bekleyip tepsiye ters çeviriyoruz.Kenarlarına salata ve yoğurt koyuyoruz.Gerçekten de muhteşem bir ana yemek oluyor.Kalabalık bir günde deneyip misafirlerin hem gözünü hem midesini doyurabilirsiniz.
AFİYET OLSUUUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder