İÇ PİLAVLI FIRINDA TAVUK ve mutlu yıllar...

2008'in son saatlerini yaşadığımız şu anlarda,2009'un tüm insanlığa barış getirmesini diliyorum.Pek ümidim yok ama inşallah bombalar savunmasız çocukların üzerine düşmez...
Yeni yıl akşamında ben fırında iç pilavlu tavuk yaptım,yanında tatlı olarakta cheesecake vardı.Onun tarifi ilerleyen günlerde gelecek.Şimdi gelelim tavuğumuza;

MALZEMELER;
1 tavuk,
1 çay bardağı pirinç,
1 baş kuru soğan,
2 tane yeşil soğan,
bir tutam maydanoz,
tuz,karabiber,pulbiber,
tereyağı.
HAZIRLANIŞI;
Tavuğumuzu genişçe bir tencerede pişiriyoruz.Piştikten sonra kenara alıp ılımaya bırakıyoruz.Biz de bu arada iç pilavımızı hazırlıyoruz.Tencereye sıvıyağı koyup yemeklik olarak doğramış olduğumuz kurusoğanları pembeleştiriyoruz.Yıkanmış pirincimizi de ekleyip kavuruyoruz.Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.1 çaybardağı suyumuzu da ekleyip altını kısıyoruz.Pilav pişince ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğanları da iç pilavına ekliyoruz.
Tavuğumuzu bir tatlı kaşığı yardımı ile iç pilavla doldurup dikiyoruz.Üzerine yoğurt ve sıvıyağdan sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiryoruz.

AFİYET OLSUN.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler