MALZEMELER:
1 kg vişne,
1 kg şeker,
yarım limon suyu,
vişnenin çekirdeklerini çıkarmak için tığ.
HAZIRLANIŞI;
Vişneleri yıkıyoruz,saplarını ayıklıyoruz.Kalın uçlu bir tığ yardımıyla vişnelerin çekirdeklerini tek tek çıkarıyoruz.Tencereye bir sıra vine bir sıra toz şeker şeklinde koyuyoruz.Bir gece suyunu salmasını bekliyoruz.Suyunu salınca kısık ateşte 30 dk kadar pişiriyoruz.Pişerken üstündeki köpükleri almayı unutmuyoruz.Bu reçelimizin daha parlak görünmesini ve erkenden şekerlenmemesini sağlar.Kıvama gelince yarım limonun suyunu sıkıp 5 dk sonra altını kapatıyoruz.Sıcakken kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder