ISLAK KEK (SIVIYAĞ İLE )
benim gibi katı yağ özellikle margarin yemekten sakınanlar için kolaylık sağlayacak bir kek tarifi, ben mutfağımda margarin bulundurmuyorum, bunun yerine kek ve kurabiyelerde genelde fındık yağını tercih ediyorum,hem daha sağlıklı hem ağızda dağılan bir sonuç elde ediyorum
bu ıslak kek bildiğimiz margarinle yapılan bir kek sadece yağını değiştirdim
sonuç harikulade lezzetli bir kek :)
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı fındık yağı,
3 yemek kaşığı kakao (artabilir,eksilebilir),
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 su bardağı un (yaklaşık),
- önce yumurtalar köpürtülür,
- şekerle birlikte eriyene dek çırpılır,
- kakao,süt,vanilya ve yağ konur iyice karışınca ölçü olarak kullanılan su bardağına ayrılır,
- kalan kısma yavaş yavaş kontrollü olarak un elenerek konur,
- yağlanan fırın kabına dökülen kek harcı ön ısıtmalı 170c fırında pişirilir,
- piştiği kontrol edildikten sonra fırından çıkan kekin üstüne bardağa ayrılan sos eşit olarak yayılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder