İSLİM KEBABI

Kutsal Ramazan ayındayız.Her evde her gün bu gün ne pişirsem telaşı var.Ben de size hem görüntü hem de lezzet olarak bol yıldızlı bir yemek olan İslim kebabını tavsiye ediyorum.Aslın da ilk kez yayınladığım bir tarif değil ama bu kez resimler de öncekinden daha iyi olduğu  için hem de sizlere bir fikiir versin diye tekrar yayınlamayı uygun gördüm..Herkese hayırlı iftarlar...



MALZEMELER:
4-5 tane ince uzun patlıcan,
1 adet kuru soğan,
350 gr kuşbaşı et,
4-5 adet domates,
2-3 adet sivri biber,
3 diş sarımsak,
tuz,karabiber,pul biber.



HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alaca ve uzunlamasına doğruyoruz.Üzerine tuz serpiyoruz ve limon sıkıyoruz ki acısını alsın.
Düdüklüde etleri pişiriyoruz.Tavaya yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup sıvı yağda pembeleştiriyoruz.Haşlanmış etleri ekliyoruz.Tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip 4-5 dk kadar çevirdikten sonra altını kapatıyoruz.
Patlıcanları yıkayıp iyice kuruluyoruz.Sıvı yağda kızartıyoruz.Fazla yağını çektiriyoruz.
Diğer yandan başka bir tavaya sıvı yağ koyuyoruz.Rendelenmiş domatesi ezilmiş sarımsağı ve 1 tane defne yeprağını da ekleyip pişiriyoruz ve domates sosunu hazırlıyoruz.
Patlıcanları bir kasede (veya düz bir zeminde) artı şeklinde koyuyoruz.Ortasına etimizden bir miktar koyup patlıcanları birbiri üzerine kapatıyoruz.Üzerine bir dilim domates ve biber yerleştirip kürdanla tutturuyoruz.Fırın kabımıza diziyoruz.Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra hazırladığımız domates sosunu da fırın kabımıza döküyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecede 10-15 dk kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler