Yapması kolay,yemesi keyifli bir aperatif diyebilirim aslında.Çünkü ana yemek değil pek tabii ki ara yemek.Ama bence yapın şu sıralar da tam zamanı.
MALZEMELER:
1 kg Sultani bezelye ,
1 çay bardağı mısır unu(ben göz kararı kullandım.)
sıvı yağ
tuz,karabiber
yumurta(arzuya bağlı)
HAZIRLANIŞI:
Bezeleyelerimizi ayıklıyoruz önce.Yani kabuğundan çıkarmıyoruz da kılçıklarını alıyoruz.Ama bezelye kartlaşmışsa onun içini çıkarıyoruz.
Ayıkladığımız bezelyeleri az tuzlu suda haşlıyoruz.
Süzgece alıp suyunu süzdürüyoruz.
Biraz tuzlayıp mısır ununa buluyoruz.Çok da fazla mısır ununa bulamayalım o zaman da çok lezzetli olmuyor.
Çok az zeytinyağı döktüğümüz tavaya yayıyoruz.Üzerine kapak kapatıp kısık ateşte kızartıyoruz.
Bir tarafı pişince kapak yardımıyla ters çevirip diğer tarafı da kızartıyoruz.Ocaktan inmeye yakın üzerine bir yumurta kırıyoruz.
Yumurta kırmak istemezseniz öyle de olur.
Yumurtalar da pişince düz bir tabağa alıp servis ediyoruz.
BURADA CANIM OĞLUMUN YENİ AÇTIĞI İLGİNÇ BİR BLOĞU VAR..ZİYARET EDERSENİZ ÇOK SEVİNECEKTİR...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder