Merhabalar :))
Hiç olmadık bir anda pat diye şöyle süper bir sofra kurayım da sevindireyim ev halkını dediğiniz oldumu ?
Muhakkak oldu !!
Ben bugünlerde çok ama çok yaşıyorum bu duyguyu, hayalimde kalabalık sofralar canlandırıyor onun verdiği şevk ile geçiyorum mutfağa takıyorum önlüğümü, bağlıyorum saçlarımı, yıkıyorum ellerimi vira Bismillah diyorum ve Allah ne verdiyse birşeyler çıkartıveriyorum ortaya :)) Kendi kendimi baya bir gaza getiriyorum :)) Ama sonuçta "hhhıımmmm", "nam nam nam" nidaları yükseliyor.. Çayın dumanı tüttükçe bardakta ev diyorum sen ne güzel şeysin.. Ne kadar huzurlu, ne kadar umut dolusun..
Sofranız bereketli, eviniz her daim sımsıcak olsun diye diliyorum hepimiz için..
İşte kendimi böyle gaza getirdiğim bir günden, saldırıdan dolayı fotoğraflayamadğım bir ikindi soframdan "ıspanaklı kaygana", özellikle belirtiyorum çünkü tüm karadenizde genel olarak pazı ile yapılır.. Ben bahçedeki ıspanaklarla yapmak istedim bu kez:) Pek bir fark olmadı da zaten :)
Malzemeler:
1 demet ıspanak
2 ad. ortaboy soğan
5-6 dal taze soğan
3 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Alabildiğince ılık su
Yapılışı:
Ispanaklar ince ince doğranır sirkeli suda bekletilir.
Geniş bir tencere içerisine kuru soğanlar yemeklik doğranır az sıvıyağda pembeleştirilir içerisine iyice yıkanan ıspanaklar eklenir ve hafif tuz ekleyerek soldurulur.
Ispanaklar ocaktan alınıp soğuyunca içerisine taze soğanlar da doğranır un ilave edilir, yumurtalar kırılır, tuz ve karabiberi ile 2 çorba kaşığı sıvıyağ eklenip, yavaş yavaş su ilave edilerek krep hamuru kıvamı elde edilir.
Çok az sıvıyağ ilave edilmiş teflon tavaya bir kepçe dolusu karışımdan dökülür krep yayar gibi yayılır. İki tarafı da iyice kızartılır servis tabağına alınır. Tüm karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Kızartılan tüm kayganalar üst üste konur bıçak yardımıyla dört eşit parçaya bölünür.
Sıcak olarak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsuunn:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder