ISPANAKLI ERİŞTE YAPIMI
1 ölçü yumurta,
1 ölçü su,
1 ölçü haşlanmış püre yapılmış ıspanak,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un
Resimdeki gibi yumurtaları kırdığımız kabı ölçü yapıp suyu ve ıspanağı da ölçüp katı bir hamur yoğuralım,
Dinlenen hamuru elma büyüklüğünde parçalara ayırıp bıçak sırtı kalınlığında açalım,
Açtığımız hamurları bir müddet temiz ve havadar bir yerde hafif kurutalım,
Resimdeki gibi 2 parmak eninde şeritlere keselim,
Bu şeritleri üst üste koyup 1-2 mm incelikte keskin bıçakla keselim,
Kesilen erişte hamurları havadar ve temiz bir yerde kurutalım,saklama kaplarımıza koyup zevkle seyredelim pişirip lezzetle yiyelim
1 ölçü yumurta,
1 ölçü su,
1 ölçü haşlanmış püre yapılmış ıspanak,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un
Resimdeki gibi yumurtaları kırdığımız kabı ölçü yapıp suyu ve ıspanağı da ölçüp katı bir hamur yoğuralım,
Dinlenen hamuru elma büyüklüğünde parçalara ayırıp bıçak sırtı kalınlığında açalım,
Açtığımız hamurları bir müddet temiz ve havadar bir yerde hafif kurutalım,
Resimdeki gibi 2 parmak eninde şeritlere keselim,
Bu şeritleri üst üste koyup 1-2 mm incelikte keskin bıçakla keselim,
Kesilen erişte hamurları havadar ve temiz bir yerde kurutalım,saklama kaplarımıza koyup zevkle seyredelim pişirip lezzetle yiyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder