Kabak Kızartması Tarifi
Malzemeler:
3 Adet Kabak
1 Kahve Fincanı Süt
3 Çorba Kaşığı Un
Kararında Tuz
Kızartmak İçin - 1 Su bardağı Sıvı Yağ
Hazırlanışı: Kabaklar yıkanıp kazınır, baş ve uç kısımları kesilip üç parçaya ayrılır. Bıçak sırtı inceliğinde dilimlenip bir peçete üzerine sıralanır. Bir süre suyunu çekmesi için beklenir. Birer birer önce süte batırılıp sonra una bulanır. Küçük derin bir kapta sıvı yağ kızdırılır. Az sayıda unlu kabak hafifçe silkelenip yağa bırakılır. Pembe renkte kızartılıp delikli kepçe ile alınır. Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Etiketler:
sebzeli yemekler,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder