Kabak Mücveri Tarifi
Malzemeler:
3 Adet Biber
Yarım Demet Dere Otu
3 Adet Kabak
2 Adet Kuru Soğan
Yarım Demet Maydanoz
6 Adet Taze Soğan
4 Yemek kaşığı Un
3 Adet Yumurta
Kararında Karabiber, Tuz
Kızartmak İçin - 1 Su bardağı Sıvı Yağ
Hazırlanışı: Kabak yıkanıp kazınır, baş ve uç kısımları kesilip ince olmamak üzere rendelenir. Doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, yumurta, un veya kurutulmuş ekmek, tuz ve karabiber konup karıştırılır. Kızgın yağa kaşıkla konup hafifçe yassılaştırılır. Bir tarafı kızardıktan sonra çevrilerek iki taraf pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kâğıt üzerine çıkarılır.
Not: Kabak yerine 5 adet orta büyüklükte patatesi rendeleyerek ve yukarıdaki ölçüleri aynen kullanarak "Patates Mücveri" de yapabilirsiniz.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Etiketler:
sebzeli yemekler,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder