Kabak salatası



Malzemeler


3 adet kabak,1 çay bardağı ceviz içi,3 diş sarımsak,2 dilim bayat ekmek,1 fincan sıvı yağ,1 su bardağı yoğut –süzme yoğurt olursa daha iyi olur—1 tutam tuz miktarı isteğe göredir.




Yapılışı



Kabakları iyice yıkayıp üzerlerini kazıyalım.sonra bir rende yardımı ile rendeleyip bir tencereye koyalım üzerine 1 fincan sıvı yağı ve bir tutam tuzu koyarak pişmeye bırakalım.



Diğer taraftan sarımsağımızı ezelim,bayat ekmeğimizi –varsa robottan geçirip-yoksa elle ufalıyalım,ceviz içini iyice dövelim veya robottan geçirelim,bütün bu malzemeleri bir kabın içine koyduğumuz bir bardak yoğurtla karıştıralım,iyice karışan bu malzemelere pişirip soğuttuğumuz kabağımızıda ekliyerek yeniden fazla hırpalamadan karıştıralım.Tuzu istenilen miktarda eklemeyi unutmayalım.Salatamızı deri bir servis tabağına alalım üzerine biraz sıvı yağ gezdirerek dere otu veya zeytinle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.Hanımlar bu salatayıetli yemeğinizin yanında yanına servis edebilirsiniz.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler