Sevgili hanımlar bu gün size Rumeli mutfağından birkaç örnek vereceğim.Benim annem ve babamda Rumelilidir,Babam ne yazık ki 30 yıl önce vefat etti.,onlardan edindiğim birkaç tarifi sizinle paylaşmak istiyorum.Rumeli mutfağında patlıcan baş rolde denebilir. Birde şunu söyleyeyim kıyma kavrulmuyor su ile pişiriliyor.Sigara böreği için kullanılan soğan ise suda pişiriliyor.
Malzemeler
4 adet patlıcan---300gr.kıyma,1 kuru soğan,1 su bardağı sıvı yağ,2 yumurta,1 su bardağı un,tuz, kara biber,pul biber--- bunların miktarı damak tadına göre az veya çok ayarlanır-.
Yapılışı
Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı soyup bütün olarak haşlıyalım—10 dakika yeterli olur-. Daha sonra haşlanan patlıcanları ortadan ikiye bölerek soğmaya bırakalım.Soğuyan patlıcanların içini oyalım. Diğer tarafta kıymamızın içine tuz,karabiber ,pul biber ve rendelenmiş soğanı vede patlıcanların içinden çıkan---oyma esnasında---içi de
Kıymalı karışıma ekliyerek iyice yoğuralım ve içi boşaltılmış patlıcanlara dolduralım.Daha sora önce una sonra yumurtaya bulayıp sıvı yağda kızartalım.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder